Takelen

TAKELEN

Onder geven we meer informatie over het takelen van de regenbogen tijdens het lustrum. Lees dit goed door!!!

Kranen lustrum​

Op woensdag 24 augustus komen de deelnemers aan in Enkhuizen. De meeste deelnemers zullen de afslag Hoorn nemen, om vervolgens de borden Enkhuizen te volgen. In het centrum aangekomen zie je aan de linkerkant het treinstation van Enkhuizen, rechts is het Dirk Chinaplein. Dit is de kraan locatie voor het te water laten. In de autonavigatie is dit te vinden. Van 13.00 tot 19.00 zal er een bouwkraan klaar staan om de regenbogen te takelen. Er liggen vervolgens rubberboten klaar om de regenbogen naar de haven te slepen. 

Het is aan te raden om met 2 personen de boot bij de kraan aan te bieden. Na het te water laten, kan een persoon met de sleep mee naar de haven varen, de andere persoon kan de trailer naar de parkeerplaats van de trailers brengen. Deze parkeerlocatie is tevens de locatie waar de boten op zondag 28 augustus weer uit het water gehaald gaan worden. Op het Dirk Chinaplein is geen parkeergelegenheid om de trailers te laten staan. Deze moeten na het te water laten direct weer weg gehaald wordt.

LET OP! Niet alle navigatie programma’s kennen het adres Loswal. De Stanfriesweg gaat over in de loswal ( aan het water)

Woensdag 24 augustus

Parkeren trailers

Na het te water laten van de regenbogen moet de trailer geparkeerd worden op de Loswal in Enkhuizen, zondag gaan de regenbogen op deze locatie weer uit het water. Wij vragen de deelnemers de trailers netjes naast elkaar te parkeren op aangeven plekken. De trailers zullen op de parkeerplaats verdeeld worden. Onthoud aan welke kant ( links of rechts) de trailer staat en zorg dat op zondag je boot aan de kant waar je trailer geparkeerd staat komt te liggen. Op die manier kan er op zondag sneller getakeld worden.

LET OP! Niet alle navigatie programma’s kennen het adres Loswal. De Stanfriesweg gaat over in de loswal ( aan het water)

 

Parkeren auto's

Na het parkeren van de trailer kan je de auto parkeren op het parkeer terrein achter het trein station, of bij de slaap accommodatie.

Zondag 28 augustus

Op zondag 28 augustus komen op de Loswal 2 bouwkranen te staan (links en rechts) en gaan we de boten uit het water hijsen en direct op de trailers zetten. De regenboog moet dus links of rechts komen te liggen op de plaats waar je trailer staat.

LET OP! Niet alle navigatie programma’s kennen het adres Loswal. De Stanfriesweg gaat over in de loswal ( aan het water)