Locatie

welkom in
ENKHUIZEN

Naast het wedstrijdzeilen zullen we voor de aanhang volgboten ter beschikking stellen maar vergeet vooral de mooie stad Enkhuizen niet te ontdekken.

Enkhuizen!

Het magazine Enkhuizen Boeit staat vol tips van locals en leuke weetjes. Ook in deze editie: achtergrondverhalen over trotse ondernemers in Enkhuizen, tips voor leuke kinderuitjes, een puzzelpagina, kleurplaat, groen in Enkhuizen en informatie over winkelen, horeca, havens, de 4 veerdiensten, wandelen, fietsen (inclusief 3 nieuwe knooppunten-routes) en uitstapjes in de regio. Je zult versteld staan welke verrassingen jij nog allemaal kunt ontdekken in Enkhuizen en omgeving.

ZUIDERZEEMUSEUM

In het Zuiderzeemuseum vind je alles over het leven op en rond de voormalige Zuiderzee! Het museum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeergebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal. Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum en ontdek de historische gebouwen. Duik vervolgens in de verhalen van de thematische tentoonstellingen van het binnenmuseum!

SPROOKJES
WONDERLAND

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en (groot)ouders met kinderen. Kijk gerust eens rond op onze website en ontdek wat wij te bieden hebben. Overtuig jezelf en kom ook langs en ‘Beleef de Betovering!’.

SPEURTOCHT VOOR DE KIDS?

Begin de zomervakantie met een gloednieuwe speurtocht door Enkhuizen. Stichting Marketing Enkhuizen heeft speciaal voor basisschoolkinderen een ‘Kraak de code-route’ gemaakt die je langs bijzondere plekken in Enkhuizen stuurt. Naast leuke vragen en opdrachten staan er ook allerlei grappige weetjes in. Ook volwassenen kunnen er nog wat van opsteken. Wist jij bijvoorbeeld dat er een ‘geheim’ poortje is tussen de stadsgevangenis en het stadhuis? En dat er in het Snouck van Loosenpark een boom staat die vernoemd is naar een instrument?

Tijdens de route van ongeveer twee kilometer verzamel je alle antwoorden. Soms moet je even goed zoeken of tellen en bij andere vragen staat het antwoord ergens opgeschreven. Na zo’n anderhalf uur wandelen en speuren ben je weer terug bij het beginpunt en kun je proberen de geheime code te kraken.

PLATTEGROND